Ennek a hírnek nem fognak örülni a jászkunsági OTP-ügyfelek

Megosztás

Nemrég a jászladányi bankfiók bezárása miatt füstölöghettek, most pedig ismét úgy határozott a pénzintézet, hogy ideje kicsit többet beszedni tőlünk. A társasházak lakóinak ez különösen nagy arculcsapás.

– Drága mulatság lesz az OTP-ben készpénzzel fizetni a közös költséget – vette észre csütörtökön a 24.hu a Társasházi Háztartás nevű portál egy héttel ezelőtti hírét. Az OTP Bank hirdetményben közölte: 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díjat számítanak fel

A díj mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1500, maximum 60 ezer forint lesz, de bevezetéskor akció keretében a befizetett összeg 0,5 százalékáért, vagyis legalább ezer, legfeljebb 30 ezer forintért fizethet majd be OTP-s számlára bárki.

A pénzintézet felhívja a figyelmet, hogy lakossági bankszámlák esetében nem saját bankszámlára történő készpénzbefizetésnek minősül, ha a tranzakciót végző ügyfélnek nincs a kedvezményezett bankszámla felett se elsődleges (számlatulajdonosi, illetve társtulajdonosi), se másodlagos, vagyis meghatalmazotti rendelkezési jogosultsága. Utóbbiak körébe tartoznak, akik egy adott bankszámla felett gondnokként vagy törvényes képviselőként rendelkeznek jogosultsággal.

Bár volt, aki a hozzászólók közül azonnal megemlítette, hogy két perc alatt át lehet utalni bármilyen összeget. Ám erre gyorsan kapta a választ, hogy “Aha! Szerinted egy társasházban hány embernek van netbankja vagy fogalma arról, hogy miként lehet használni? Mellesleg az átutalás is díjköteles, tehát így vagy úgy, de fizetni kell.”

Mi pedig ismét azzal szembesülünk, hogy fizetnünk kell valamiért februártól, ami eddig díjmentes volt. Igaz, már megszoktuk Szolnok megyében is és az országban is.

Kapcsolódó cikkek